Đilas: Uz nedvosmisleno poštovanje suvereniteta obije države, Crnogorci i Srbi su uvijek bili bratski narodi

"Borba protiv toga, nama u Srbiji će biti lakša kad znamo da je bratska Crna Gora slobodna. Samo zajedno ćemo pobjediti nametnute podjele. Crna Gora jeste i uvek će biti najbliži partner Srbije u građenju zajedničke budućnosti Zapadnog Balkana"

24390 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Đilas, Foto: Betaphoto
Đilas, Foto: Betaphoto

"Srbija nema bližeg od Crne Gore, ni Crna Gora od Srbije. Uz veliko međusobno uvažavanje i nedvosmisleno poštovanje suvereniteta obe države, Crnogorci i Srbi su uvek bili i biće bratski narodi", kazao je predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) i i jedan od vodećih opozicionih političara Dragan Đilas.

"Na nama je da ovu bliskost čuvamo i odbranimo od ličnih političkih interesa, kao i zloupotreba i crnogorskog i srpskog naroda čega smo do skora, bili svjedoci. Borba protiv toga, nama u Srbiji će biti lakša kad znamo da je bratska Crna Gora slobodna. Samo zajedno ćemo pobjediti nametnute podjele. Crna Gora jeste i uvek će biti najbliži partner Srbije u građenju zajedničke budućnosti Zapadnog Balkana. Svim građankama i građanima Crne Gore, želimo srećan Dan nezavisnosti", navodi se u čestitci Đilasa.

Bonus video: