U Novom Sadu ubijen Marko Markuš, poznanik Nikole Pekovića

U martu ove godine pušten je iz zatvora gdje je služio petogodišnju kaznu jer je 2011. godine osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
785 pregleda 21 komentar(a)
Nikola Peković, Marko Markuš, Foto: Facebook.com
Nikola Peković, Marko Markuš, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.11.2017. 20:59h

Marko Markuš (29), sin bivšeg visokog zvaničnika novosadske policije, ubijen je u Novom Sadu u petak veče u klasičnoj sačekuši kod hotela "Sajam" u Novom Sadu.

Ubijeni se družio sa Nikolom Pekovićem i Darkom Miličićem, koji je oženio Markovu sestru Zoranu.

Beogradski mediji prenose da je upravo Miličić bio osoba koja je Markuša povezivala sa sa poznatim sportistima sa kojima se družio.

Takođe Markuš je bio prijatelj sa velikim brojem tamošnjih estradnih zvijezda.

Važio za žestokog momka.

U martu ove godine pušten je iz zatvora gdje je služio petogodišnju kaznu jer je 2011. godine osuđen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Aleksandru Dragojloviću (39) iz Valjeva koji je kasnije preminuo u bolnici.

"Blic" podsjeća da je kriminalnu "karijeru" počeo da gradi još kao maloljetnik, a 2006. godine je osuđen zbog napada na policajca na uslovnu kaznu, a iste godine optužen je i za ranjavanje dvojice mladić.

Bio je optužen i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba "Kili" u decembru 2007. godine, a bio je i glavni osumnjičeni u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

Markušev otac je više decenija radio u policiji. Bio je visoki zvaničnik novosadske policije, šef interventne jedinice, a poslednje godine u službi proveo je kao inspektor u odjeljenju za strance. Penzionisan je prije četiri godine.

Policija traga za osoba za koje se sumnja da su učestvovale u ubistvu, ali i nalogodavcem.

Bonus video: