Vulin: Zvicer je kivan na Vučića zato što je poveo borbu protiv kriminala, prije koje je on bio ugledni građanin CG...

Vulin je rekao Srbiji da bi predmet destabilizacije bilo "uklanjanje" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

11742 pregleda 29 reakcija 33 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO
Vulin, Foto: BETAPHOTO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleskandar Vulin izjavio je danas da su organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Radoja Zvicera u stanju da destabilizuju čitave države, a da bi u Srbiji predmet destabilizacije bilo "uklanjanje" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tokom gostovanja na TV Prva, Vulin je rekao da neke tajne službe pomažu takvim kriminalnim grupama da prenesu drogu preko okeana i distribuiraju je zarad političke destabilizacije zemalja "koje su neposlušne".

"Ima li boljeg načina da destabilizujete zemlju a da ne likvidirate najvišeg funkcionera, ima li boljeg načina nego da vršite tim novcem korupciju među funkcionerima, ili da tim novcem infiltrirate neke ljude u navijačke grupe koje mogu da okupe veliki broj mladih na ulicu a da ne pitaju zašto", kazao je Vulin.

Govoreći o navodnom vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru, koji je u bjekstvu, Vulin je rekao da je Zvicer "kivan" na Vučića zato što je poveo borbu protiv kriminala, "prije koje je on bio ugledni građanin Crne Gore i ugostitelj".

Komentarišući međunarodnu policijsku akciju "Trojanski štit", u kojoj je u Beču uhapšen navodni pripadnik "kavačkog klana" Dario Đorđević Dekster, Vulin je rekao da je srpska policija duži period pratila Đorđevića, a da je austrijskoj policiji dojavila da će se sa drogom nalaziti u Beču.

Vulin je rekao da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija, a da je njegova grupa radila za onog "ko je plaćao" i rasturala narkotike.

"To je kriminalna grupa koja je ima puno krvi na rukama i puno droge. Dobro je što više nije na ulici", istakao je Vulin.

Govoreći o desetorici uhapšenih, a kasnije puštenih na slobodu, zbog nereda tokom proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda u Beogradu, Vulin je kazao da on smatra da nije trebalo da izađu iz zatvora jer se time šalje poruka: "Izdrži mjesec dana, plati nešto i nastavi da radiš to što radiš".

Vulin je naglasio da su oni mogli tada nekoga da ubiju da im se ozbiljnije suprotstavio, da su tukli djevojke i istakao da bi kaznena politika trebalo da bude promijenjena.

Bonus video: