Kossev: Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića po trećoj, dopunjenoj optužnici

Prema trećoj optužnici, šest osoba se tereti za umiješanost u ubistvo Ivanovića: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović

7326 pregleda 4 komentar(a)
Sa suđenja, Foto: Screenshot/Youtube
Sa suđenja, Foto: Screenshot/Youtube

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po trećoj, dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva, prenio je portal Kossev.

Biće pročitana optužnica, a tužilaštvo će predstaviti spisak materijalnih dokaza kao i svjedoka koji će biti saslušani.

Prema trećoj optužnici, šest osoba se tereti za umiješanost u ubistvo Ivanovića: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optuženi se terete i za krivična djela teškog ubistva, učešća ili organizovanja kriminalne grupe, zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćenog posjedovanj oružja.

Odbrana optuženih, od pokretanja suđenja osumnjičenima za umiješanost u ubistvo Ivanovića je kritikovala sve optužnice koje je prethodno podizalo Specijalno tužilaštvo, navodeći da su nepotpune i nepotkrijepljene dokazima.

Isto su tvrdili nakon što je podignuta i treća optužnica u novembru 2020. godine, usljed čega su zahtijevali njeno odbacivanje od strane prvostepenog, a potom i Apelacionog suda, a što nije prihvaćeno.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Suđenje će, prema prethodnim najavama biti nastavljeno sjutra.

Bonus video: