Vulin o Belivuku: Policija uradila šta je do nje, mediji i političke strukture relativizuju zločine

Vulin je u Skupštini Srbije, gdje je odgovarao na poslanička pitanja, rekao da je policija uhapsila više od 30 pripadnika Belivukove grupe koju je nazvao "najsurovijom u Evropi"

13144 pregleda 17 komentar(a)
Vulin, Foto: Betaphoto
Vulin, Foto: Betaphoto

Ministar unutrašnjih poslova Alekandar Vulin izjavio je danas da je policija "uradila šta je do nje" u vezi kriminalne grupe oko Veljka Belivuka ali i ocijenio da postoji "talas organizovanog napora da se zločini te bande relativiziju i iskoriste kao sredstvo političke borbe i ucijene".

Vulin je u Skupštini Srbije, gdje je odgovarao na poslanička pitanja, rekao da je policija uhapsila više od 30 pripadnika Belivukove grupe koju je nazvao "najsurovijom u Evropi".

"Kako se istraga odvija, dobijate nove informacije i još neki će biti uhapšeni. Očekujem da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u zakonskom roku izaći sa optužnicom protiv ove bande i da će najbolji način poslati poruku šta je logičan kraj svakog ko se bavi kriminalom a posebno onog ko ubija ljude", rekao je Vulin.

Ocijenio je da se u medijskim strukturama u Srbiji, "uz podršku nekih političkih struktura", pokušava izvršiti relativizacija zločina te kriminalne grupe.

"Sve se radi po unapred poznatom receptu. Najprije se sa kriminalcima dogovore šta treba da kažu, zatim kad dobiju informaciju koga treba da napadnu oni prenesu to što su im rekli i to onda nekim čudom dospije u neke medije, tu mislim na KRIK, na Njuzmaks Adriju a sad i na NIN, i to se onda prenosi kao apsolutna istina", rekao je Vulin.

Dodao je da će biti "najsrećniji" ako pred kamerama bude mogao da na pitanja o navodnim vezama sa Belivukovim klanom, odgovara na poligrafu.

"To se odnosi na sva pitanja, da li sam ikad vidio kuću u kojoj su klali, da li sam imao bilo kakvu verbalnu ili neverbalnu komunikaciju sa tim zlikovcima a volio bih i da se oni pojave na poligrafu", kazao je Vulin.

Podršku Vulinu pružila je premijerka Ana Brnabić koja je ocijenila da je uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar policije "prvi stavio glavu u torbu" ulazeći u otvorenu borbu sa Belivukovim klanom.

Ona je optužila dio opozicije u Srbiji da je prihvatanjem navodnog iskaza Belivuka o vezama sa Vučićem, "dotakao novo dno".

"To je vid političke borbe kakav nikad u istoriji Srbije nije viđen. Sve što smo vidjeli prethodnih desetak dana govori da je njihova politika politika ujedinjenja sa kriminalcima i ubicama protiv Aleksandra Vučića i Vlade Srbije", rekla je Brnabić.

Bonus video: