Nova.rs: Iz MCP potvrđeno da je Vučić pozvan na ustoličenje Joanikija, odgovora nema

Nova.rs navodi da im je iz MCP rečeno "Nije nam jasno zbog čega predsjednik taj poziv nije vidio i zašto mu neko od njegovih saradnika nije prenio da je pozvan"

33752 pregleda 95 reakcija 52 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Portal Nova.rs objavio je večeras da je dobio potvrdu iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) da je poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prisustvuje ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija upućen prije više od sedam dana i da nikakav odgovor nijesu dobili.

Da Vučić najvjerovatnije neće doći na ustoličenje Joanikija, objavio je 23. avgusta beogradski "Danas".

Taj list je naveo da iz Prtedsjedništva Srbije nisu željeli da odgovore na njihovo pitanje da li će Vučić prisustvovati ustoličenju Joanikija, koje je planirano za 5. septembar na Cetinju, a da s druge strane, izvor "Danasa" blizak Srpskoj naprednoj stranci (SNS) čiji je Vučić predsjednik, kao i sagovornik iz diplomatskih krugova, tvrde da Vučić "najvjerovatnije" neće otići na tu svečanost.

Vučić je ranije danas izjavio da nije dobio poziv da prisustvuje, te da je riječ o izmišljenoj vijesti i da će on razmisliti ukoliko dobije poziv da li će otići za Crnu Goru.

Nova.rs piše i da je "tokom današnjeg obraćanja medijima, predsjednik Srbije iskoristio priliku da etiketira medije koji nisu pod njegovog kontrolom".

"Nisam dobio pozivnicu za ustoličenje mitropolita Joanikija, ako budem dobio , razmisliću, pa ću vas obavijestiti. Svašta pišu u tajkunskim medijima. Pa, dokle ljudi? Zar vas nije sramota", upitao je Vučić.

Nova.rs piše da iako je medije koji su izvijestili o tome da je pozvan optužio da lažu, informacije do kojih je došla Nova.rs govore da je upravo Vučić taj koji izbjegava da kaže istinu.

"Naime, našem portalu je potvrđeno da je poziv Vučiću da dođe na Cetinje upućen prije više od sedam dana kao i ostalim gostima", navodi Nova.rs.

Taj portal navodi da im je iz MCP rečeno "Nije nam jasno zbog čega predsjednik taj poziv nije vidio i zašto mu neko od njegovih saradnika nije prenio da je pozvan".

Ustoličenje Joanikija planirano je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

Bonus video: