kazao da je pobornik te ideje

Stefanović: Do kraja godine odluka da li Srbija vraća redovno služenje vojnog roka

Srbijanski ministar odbrane kazao da je obavezno služenje vojnog roka "potreba struke i zemlje"

9365 pregleda 11 komentar(a)
Stefanović, Foto: BETAPHOTO
Stefanović, Foto: BETAPHOTO

Srbijanski ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će se do kraja godine znati da li će u toj državi biti uvedeno redovno služenje vojnog roka, navodeći da on to podržava.

"Ja sam za, to je potreba struke i zemlje", rekao je za TV Prva Stefanović i dodao da je najbliži model od šest mjeseci trajanja, ako bude uvedena ta obaveza.

On je naglasio da se u saradnji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obavlja "temeljna priprema" za uvođenje vojnog roka, ako se takva odluka donese.

Govoreći o Danu srpskog jedistva, slobode i nacionalne zastave, on je rekao da će 15. septembra na Ušću, u Beogradu, biti prikazano naoružanje Vojske Srbije, čije će jačanje biti nastavljeno.

"Ne želimo nikog da ugrozimo, ali činimo to da neko ne pomisli da je Srbija lak plijen", rekao je Stefanović, dodajući da su mnoga vojna sredstva modernizovana i nabavljena nova.

"Vučić je moj prijatelj"

Stefanović je kazao i da se njegov odnos prema predsjedniku države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću nije mijenjao, i da je to njegov "prijatelj, šef, predsjednik ove zemlje" kojem duguje mnogo u životu, jer se, da njega nije bilo, ne bi ni bavio politikom.

Stefanović je za TV Prva rekao da se bavi sadašnjim poslom jer ima povjerenje Vučića, navodeći da "apsolutno vjeruje" u Vučićevu politiku i da se to neće promijeniti.

"Moja politička karijera je prije svega vezana za Vučića. A SNS će biti svakako stranka u kojoj ću završiti svoju političku karijeru. Kada više ne budem dio SNS ili se ne budem više bavio politikom u SNS i kao najobičniji član, svakako neću biti dio bilo čega drugog", rekao je Stefanović.

On je naglasio da je "apsolutno izmišljotina" informacija nekih medija da osniva svoju stranku i da su sumnjičenja koja se mogu čuti da se bavio prisluškivanjem Vučića dio "kampanje" protiv njega, a kako je dodao, nikad nije počinio nikakvo krivično djelo.

Preporučujemo za Vas