Na Jarinju i Brnjaku mirno, prelaz moguć samo pješice

Transparenti sa natpisom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština" postavljeni su na prelazu Jarinje i u sjevernom dijelu Кosovske Mitrovice, prenijeli su mediji

8995 pregleda 51 reakcija 48 komentar(a)
Detalj sa Jarinja. Fotografija napravljena juče, Foto: Reuters
Detalj sa Jarinja. Fotografija napravljena juče, Foto: Reuters

Na graničnim prelazima (u Srbiji ih zovu administrativnim) Jarinje i Brnjak između Srbije i Kosova jutros je mirno, a saobraćaj na pravcima Raška - Kosovska Mitrovica i Ribarići - Zubin Potok i dalje je u prekidu.

Kako je javila Radio televizija Srbije (RTS), građani su na prelazu Jarinje prespavali u šatorima, a i dalje su parkirana putnička vozila koja su građani ostavili juče.

Na Jarinju oko 30 kamiona i nekoliko kombi vozila čeka da uđe na Kosovo, a prelaz je moguć jedino pješice.

Transparenti sa natpisom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština" postavljeni su na prelazu Jarinje i u sjevernom dijelu Кosovske Mitrovice, prenijeli su mediji.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare oduzimaju tablice sa oznakama sa sjevera Кosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzmu probne tablice i da plate taksu.

Danas u 10 časova u Beogradu će biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, povodom situacije na administrativnim prelazima i odluka Prištine.

Bonus video: