zbog sumnje da su primali mito prilikom zapošljavanja kadeta

Dvoje pripadnika Granične policije BiH uhapšeno zbog primanja mita?

Navedeno je da u akciji učestvuje nekoliko desetina pripadnika SIPA, a da su u okviru pretresi prostorija pojedinih institucija BiH

3525 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su tri osobe, od kojih je dvoje pripadnika Granične policije BiH, zbog sumnje da su primali mito prilikom zapošljavanja kadeta u Graničnu policiju BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Navedeno je da u akciji učestvuje nekoliko desetina pripadnika SIPA, a da su u okviru pretresi prostorija pojedinih institucija BiH.

Sarajevski portal Klix objavio je da su u toku pretresi u Centralnoj istražnoj kancelariji, kao i da su privedeni članovi Komisije za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH.

Iz SIPA-e je saopšteno da njihovi pripadnici sprovode akciju u Kantonu Sarajevo i Srednjebosanskom kantonu, a da se osumnjičeni u Graničnoj policiji terete za primanje mita.

Portal Klix je naveo da je za prijem kadeta traženo između 15 i 20 hiljada konvertibilnih maraka (između 7,5 do deset hiljada eura).

Nedavno se pojavila informacija da je na adresu ministarstva bezbjednosti BiH, Obaveštajno-bezbjednosne agencije (OBA), Uprave policije Federacije BiH i Kancelarije Erika Larsona, američkog pravnog savjetnika u sarajevskom antikoruptivnom odjeljenju, stiglo pismo u kojem se otkrivaju neregularnosti u vezi s konkursom za prijem kadeta u Graničnoj policiji BiH.

Preporučujemo za Vas