U Skoplje stiglo više od 130 izbjeglica iz Avganistana zaposlenih u UN

Sjeverna Makedonija time, ističe se, nastavlja da pomaže u međunarodnoj humanitarnoj operaciji pomoći civilima koju su u opasnosti od nove talibanske vlasti u Kabulu

3862 pregleda 2 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock
Skoplje, Foto: Shutterstock

U Sjevernu Makedoniju je stigla grupa od 131 izbeglice iz Avganistana zaposenih u Ujedinjenim nacijama, koji su tu zemlju napustili zbog talibana, saopštila je danas vlada u Skoplju.

Kako se navodi, grupa građana Avganistana je na Međunarodni aerodrom "Skoplje" doletjela sinoć i u Severnoj Makedoniji će ostati privremeno do odlaska u treće zemlje.

Sjeverna Makedonija time, ističe se, nastavlja da pomaže u međunarodnoj humanitarnoj operaciji pomoći civilima koju su u opasnosti od nove talibanske vlasti u Kabulu.

Grupa koju čini 131 Avganistanac biće smještena u Skoplju, a troškove njihovog boravka će u potpunosti pokriti Ujedinjene nacije.

U Sjevernoj Makedoniji trenutno boravi 531 građanin Avganistana, a oni su prethodnih 10 godina radili za međunarodne organizacije i savezničke snage.

Do sada su iz Sjeverne Makedonije otišla 84 avganistanska građanina koji su, s članovima porodica pobjegli od talibana, a kojima su boravak obezbijedili Francuska, Grčka, Irska, Portugalija i Brazil.

Bonus video: