Grafit "Ratko Mladić heroj" na prostorijama LSV, Čanak: Kukavičko genocidno smeće je ispisalo ovu gnusobu

Aktivisti LSV su 15. novembra u toku noći uništili mural posvećen Ratku Mladiću, odmah nakon što je nacrtan u mestu Kać, u blizini Novog Sada

8565 pregleda 3 komentar(a)
Grafi na zgradi u kojoj se nalaze prostorije LSV, Foto: Twitter
Grafi na zgradi u kojoj se nalaze prostorije LSV, Foto: Twitter

Grafit koji veliča osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića ispisan je 15. novembra na zgradi u kojoj se nalaze prostorije stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Sadu.

Grafit "Ratko Mladić heroj" ispisan je u toku noći, a lider LSV-a Nenad Čanak objavio je na Twitteru da je slučaj prijavljen policiji.

"Kukavičko genocidno smeće je noćas ispisalo ovu gnusobu na prostorijama LSV. Naravno, bez potpisa. Prijavljeno je policiji. Neće ih pronaći jer znaju ko su. A kamere? A bezbjedan grad?", napisao pored ostalog Čanak na Twitteru.

Aktivisti LSV su 15. novembra u toku noći uništili mural posvećen Ratku Mladiću, odmah nakon što je nacrtan u mestu Kać, u blizini Novog Sada.

Oni su crnim sprejem išarali Mladićevo lice i na više mjesta na muralu napisali "LSV".

Aktivisti LSV-a su prethodno 13. novembra išarali mural i grafit u Novom Sadu kojima se slavi Ratko Mladić, a lider te stranke Nenad Čanak je ovim povodom na Twitteru napisao: "Higijena počinje od svog dvorišta".

LSV učestvuje u vlasti u Novom Sadu sa Srpskom naprednom strankom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stranka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, Pokret socijalista, saopštila je 15. novembra da je Čanak reakcijom povodom "vandalizama na murale generala Ratka Mladića, još jednom dokazao neodrživost prisustva njegove LSV u vlasti Novog Sada".

Ratko Mladić osuđen je pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, progona, zločina protiv čovječnosti, istrebljivanja i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Bonus video: