Preminula Merima Njegomir: Biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na predlog Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u telegramu saučešća naveo da je Merima Njegomir za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svijetu

41643 pregleda 66 komentar(a)
Merima Njegomir, Foto: Screenshot/Youtube
Merima Njegomir, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 20.11.2021. 13:31h

Pjevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je danas poslije kraće bolesti, a biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Kako je prenio Beoinfo, Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana, na predlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je u telegramu saučešća naveo da je Merima Njegomir za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svijetu.

"Umjela je da udahne život i gotovo zaboravljenom muzičkom blagu, pjevajući na mnogim jezicima, čime je stekla poštovanje i naklonost brojne inostrane publike. Pamtićemo je po nesvakidašnjem talentu, ali i po skromnosti, po osobinama vrhunskog izvođača kojima se izdvojila u sam vrh muzičke umjetnosti", naveo je Vučić, saopšteno je iz službe predsjednika za saradnju s medijima.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je u saučešću rekao da je Merima Njegomir bila proslavljena umjetnica, jedna od najvećih koje smo ikad imali. "Iza naše Merime koju su obožavale generacije ostao je nenadoknadiv gubitak i mjesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike. Merima je sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike, pamtićemo je kao velikog čuvara naše baštine, a njen glas će ostati zauvijek kao njen najveći spomenik", naveo je Dačić, a saopšteno je iz skupštinske informativne službe.

Merima Njegomir je snimila više od 25 albuma i otpjevala neke od hitova kao što su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"...

Bonus video: