Odbijen zahtjev za izuzeće sudija u postupku protiv Šarića

Odbrana tražila izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsjednice veća Nade Hadži Perić

2196 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Apelacionog suda u Beogradu odbio je na današnjoj sjednici zahtjeve odbrane Darka Šarića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog međunarodne trgovine narkoticima, da se izuzme četvoro od petoro sudija tog suda koji bi trebalo da odlučuju o žalbi na presudu Specijalnog suda u Beogradu.

Tokom jučerašnje sjednice, odbrana je imala primjedbe na sastav vijeća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsjednice veća Nade Hadži Perić, javlja Nova.rs.

U pomenutom postupku, Darko Šarić je označen kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. On je zbog tog krivičnog djela osuđen na 15 godina zatvora, a u pritvoru se nalazi od 2014. godine kada se predao srpskim vlastima.

Inače, sjednica je planirana da traje sedam radnih dana, zaključno sa 30. novembrom i održava se u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, piše Nova.rs.

Prethodnu drugostepenu presudu u maju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom leku Šarićevih advokata iz procesnih razloga, to jest zbog nepropisnog sastava apelacionog vijeća koje je odlučivalo o žalbama.

Bonus video: