Vučić predsjednik SNS-a do izbora, odbio predlog da se ponovo kandiduje

SNS će birati novog predsjednika i zamjenika predsjednika nakon vanredne skupštine, poslije izbora u aprilu naredne godine

9180 pregleda 13 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, kazala je jedna od potpredsjednica te stranke Ana Brnabić. Na izbornoj skupštini izabrano je sedam novih potpredsjednika stranke, kao i novi članovi predsjedništva stranke.

Ana Brnabić je, nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, navela da su pronašli kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Aleksandar Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika SNS-a.

"Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mjesnih, gradskih odbora bila je da predsjednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsjednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsjednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rješenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore", rekla je Brnabić, kako prenosi Tanjug.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog djelovanja SNS-a, izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi glavni odbor, novi izvršni odbor i za predsjednika izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove predsjedništva stranke.

Novi potpredsjednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova predsjedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova predsjedništva žene.

"Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsjedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsjednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smjenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera", navela je Brnabić.

Ona je navela i da je jedan od potpredsednika stranke mlada Nevena Đurić, kojoj su na predlog Aleksandra Vučića dali puno povjerenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primjer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

Bonus video: