Vulin sa Patruševim: Slobodne zemlje moraju se oduprijeti „obojenim revolucijama“

Srbija će ostati dosljedna vojnoj neutralnosti i nikada neće biti dio prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Putinom, kazao je Vulin

3569 pregleda 4 komentar(a)
Vulin i Patrušev, Foto: MUP Srbije
Vulin i Patrušev, Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev ocijenili su u Moskvi da je u posljednjih šest mjeseci značajno unaprijeđena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organa bezbjednosti Ruske Federacije.

Vulin, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Ruskoj Federaciji, istakao je da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika Vladimira Putina.

Tokom trećeg sastanka ove godine koji je ministar Vulin imao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Patruševim, srpski ministar naglasio je da predsjednik Srbije Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno, prenosi N1.

Vulin je Patruševu prenio najsrdačnije pozdrave predsjednika Vučića i istakao da će Srbija ostati dosljedna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti dio prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Putinom.

Na sastanku je istaknuto da su „obojene revolucije“ postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano da se slobodne zemlje moraju tome oduprijeti.

Srpski ministar policije je istakao da je saradnja između Srbije i Rusije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim ličnim odnosima Vučića i Putina i naglasio da Srbija izuzetno cijeni gest Rusije i njenog predsjednika, koji je za našu tu državu obezbijedio dovoljne količine gasa.

Vulin je zahvalio Ruskoj Federaciji na dosljednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i dosljednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244.

Bonus video: