o planiranoj gradnji deponije

Vučić: Razgovaraću sa Rio Tintom da ne smiju misliti samo na svoj profit, već i na život ljudi

Vučić je rekao da će predložiti vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država

9550 pregleda 17 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa kompanijom Rio Tinto da ne prave deponiju između Jadra i Korenite, kao i da ne smiju da računaju samo na svoj profit, već i na život i zdravlje ljudi na tom prostoru.

"Obećavam, razgovaraćemo i vidjećemo kakve su ugovorne obaveze prema Rio Tintu i od njih ćemo da tražimo da se odlagalište ili deponija skloni, kao i da ne mogu samo na svoj profit da računaju, nego i na život i zdravlje ljudi", rekao je Vučić u Gornjim Nedeljicama.

Vučić je rekao da će predložiti vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

"U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)", rekao je on.

Predsjednik Srbije je dodao da će taj zeleni fond vjerovatno biti formiran već od 1. januara i za njega će biti odvojeno 10 miliona eura.