Rama: U Beogradu je policija hapsila one koji su palili albanske zastave

"Istina je da u Beogradu govorim albanski i branim interese svih Albanaca i naravno Albanije, istina je da sam u Beogradu na albanskom tražio priznanje Kosova od Srbije, baš u predsjedničkoj palati, i tada ste me učinili herojem"

22520 pregleda 15 komentar(a)
Rama, Foto: Reuters
Rama, Foto: Reuters

Albanski premijer Edi Rama reagovao je na pokušaj paljenja zastave Srbije tokom današnjeg protesta u Tirani, istakavši da su tokom njegove posjete Beogradu na trgovima bile albanske zastave i da je policija uhapsila one koji su ih palili.

Komentarišući pokušaj paljenja zastave Srbije na protestu povodom samita inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju, Rama je naveo da je "istina da je onog dana kada je posjetio Beograd, glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava" i da je "huligane koji su zapalili zastavu uhapsila policija".

"Istina je da u Beogradu govorim albanski i branim interese svih Albanaca i naravno Albanije, istina je da sam u Beogradu na albanskom tražio priznanje Kosova od Srbije, baš u predsjedničkoj palati, i tada ste me učinili herojem, ali ja tada nisam bio heroj i nisam izdajica sada, bio sam jednostavno premijer Albanije", napisao je Rama na Fejsbuku.

Povodom kritika na račun inicijative Otvoreni Balkan, Rama je rekao da je ona ne samo budućnost djece regiona, već da ima i strateški interes za državu i cio albanski narod.

Više stotina građana demonstriralo je danas u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsjednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su prenijeli da je grupa demonstranata zapalila srpsku zastavu i da je bilo pokušaja skidanja više zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice.

Na protestu koji je trajao oko dva sata, Beriša je inicijativu Otvoreni Balkan opisao kao projekat Beograda koji ima za cilj srpsku hegemoniju u regionu, optuživši Vučića i Ramu da nastoje da unište nezavisnost Kosova.

Bandere na kojima se nalaze kamere, vlasti su namazale mašću kako demonstranti ne bi mogli da se popnu do njih.

Bonus video: