Policija u Luci Ploče zaplijenila rekordnu količinu heroina i 62 kilograma kokaina

Droga je bila skrivena u brodu koji je doplovio iz Južne Amerike. U pretrazi su u potpalublju plovila pronađena 54 paketa namijenjena evropskom tržištu

8325 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Twitter/mup_rh
Foto: Twitter/mup_rh

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila je u luci Ploče 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina, ukupne vrijednosti 17 miliona eura.

Kako prenosi N1 Zagreb to je najveća zapljena heroina u Hrvatskoj do sad.

Kako je rečeno novinarima, zapljena je rezultat dva, međusobno nepovezana, kriminalistička istraživanja sofisticiranih načina krijumčarenja opijata.

I heroin i kokain zapljenjeni su u luci Ploče, u dva odvojena slučaja.

Heroin je zaplijenjen u oktobru, a kokain početkom novembra 2021. godine.

Droga je bila skrivena u brodu koji je doplovio iz Južne Amerike. U pretrazi su u potpalublju plovila pronađena 54 paketa namijenjena evropskom tržištu.

"Ovo je rezultat intenzivnog rada i saradnje Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske s carinskom upravom i ostalim institucijama, a sve kao nastavak operativne akcije u kojoj smo u prvih šest mjeseci razbili dvije zločinačke organizacije i prijavili nekoliko osoba. Tom je prilikom zaplijenjeno ukupno 700 kilograma kokaina. U prvom slučaju koji se odnosi na zapljenu heroina, 11. novembra prošle godine je u luci Ploče izvršena pretraga kontejnera sa broda koji je došao iz Iraka. U tom kontejneru se nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma i u 40 tih olovnih kocki pronađeno je 296 paketića droge", rekao je direktor Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Vrijednost 62 kilograma kokaina, koji su takođe pronađeni, na ulici bi bila oko 17 miliona eura.

Bonus video: