u Osijeku podnijeta krivična prijava

Hrvatska policija uhapsila osumnjičenog za ratni zločin protiv šestoro civila u Vukovaru

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni, tada 34-ogodišnjak, 29. jula 1991. kao pripadnik srpskih paravojnih jedinica Teritorijalne odbrane Negoslavci, zajedno s drugim počiniteljima, pucao na kombi u kojem su se nalazili radnici vukovarske poljoprivedne firme VUPIK

6031 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Hrvatska policija saopštila je danas da je uhapsila 65-ogodišnjeg bivšeg pripadnika srpskih paravojnih formacija iz Negoslavaca kod Vukovara zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv šestoro civila, od kojih su dvojica ubijena, u julu 1991.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni, tada 34-ogodišnjak, 29. jula 1991. kao pripadnik srpskih paravojnih jedinica Teritorijalne odbrane Negoslavci, zajedno s drugim počiniteljima, pucao na kombi u kojem su se nalazili radnici vukovarske poljoprivedne firme VUPIK.

Oni su putovali na posao u selo Svinjarevce. U saopštenju se precizira da su pripadnici srpskih paravojnih formacija pucali na kombi i tom prilikom ubili 41-godišnjaka i 21-godišnjaka, dok su tri osobe ranili. Jedna osoba iz vozila povrijeđena je usled slijetanja vozila s ceste.

Osumnjičeni 65-ogodišnjak uhapšen je u utorak i protiv njega je županijskom državnom tužilaštvu u Osijeku podnijeta krivična prijava zbog ratnog zločina protiv civila.