Brnabić: Vučićev život je ugrožen zbog njegove borbe za vladavinu prava, a protiv mafije i organizovanog kriminala

"Srbija je prosperitetna zemlja, u kojoj se predsjednik bori da postoje jake institucije, da niko ne može da ucjenjuje Vladu i državne institucije..."

10958 pregleda 12 komentar(a)
Brnabić, Foto: Reuters
Brnabić, Foto: Reuters

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Briselu, odgovarajući na pitanje N1 o pripremi atentata na predsjednika Aleksandra Vučića, da je Srbija bezbjedna zemlja, da o tome svjedoči činjenica što su te informacije dobijene iz Europola i da Srbija ispunjava sve standarde u borbi protiv terorizma, prenosi N1 Srbija.

"Srbija je prosperitetna zemlja, u kojoj se predsjednik bori da postoje jake institucije, da niko ne može da ucjenjuje Vladu i državne institucije. Njegov život je ugrožen jer se borio za vladavinu prava i što je pokrenuo borbu protiv mafije i organizovanog kriminala", kaže premijerka.

Ocijenila je da Srbija ne bi bila bezbjedna da ne postoji saradnja sa službama širom svijeta.

„Apsolutno smo bezbjedna zemlja, upravo zbog međunarodne saradnje. Jedino smo tako bezbjedni“, rekla je ona.

Dodala je i da je referendum o ustavnim promjenama izgurala Srpska napradna stranka.

"Nismo dobili tu podršku od civilnog društva, koji svakodnevno priča da se bore za nezavisno sudstvo, a kada je došao dan da kažemo DA, oni su rekli NE", kaže premijerka.

Brnabić je dodala da iskopavanje litijuma nije bila tema danas u Briselu.

"Pričali smo o zelenoj agendi, litijuma nije bilo na dnevnom redu. Iskopavanje litijuma će biti dio šire nacionalne debate, mi ćemo slušati narod, pozvati sve stručnjake, pitati ih šta misle i kako da koristimo bogatstva koja nam je priroda dala", zaključila je premijerka Ana Brnabić.

Bonus video: