odluka vlade

Cijene osnovnih prehrambenih proizvoda u Sjevernoj Makedoniji ostaju zamrznute

Vlada Dimitra Kovačevskog odlučila je da za jedan mjesec produži važenje mjere za ograničavanje najviših cijena osnovnih prehrambenih proizvoda, na nivou koje su imale 1. decembra prošle godine

9599 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cijene osnovnih prehrambenih proizvoda u Sjevernoj Makedoniji ostaju "zamrznute" do kraja februara, odlučila je danas vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, vlada Dimitra Kovačevskog odlučila je da za jedan mjesec produži važenje mjere za ograničavanje najviših cijena osnovnih prehrambenih proizvoda, na nivou koje su imale 1. decembra prošle godine.

"Ova interventna mjera na tržištu, koja je počela da se primjenjuje 6. decembra 2021, produžena je do 28. februara 2022", precizira se.

Vlada Sjeverne Makedonije je u decembru prošle godine "zamrznula" cijene hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog ulja, trajnog mlijeka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda, sira, pirinča, jaja i tjestenine.

Tadašnjom odlukom ograničavanje cijena tih prehrambenih proizvoda trebalo je da se primjenjuju do kraja januara ove godine, sa "mogućnošću produženja ako situacija na tržištu to i dalje bude zahtijevala".