Vučić sa novim ambasadorom SAD: Imao sam "korektan" razgovor

"Vjerujem da ćemo mudrom politikom učiniti sve da sačuvamo ekonomiju u našoj zemlji i srećan sam što je Srbija svojim odgovorom vezanim za Rusiju pokazala da umije da poštuje međunarodno javno pravo bez izgovora i izvinjenja", kazao je predsjednik Srbije

3051 pregleda 5 komentar(a)
Vučić, Foto: Shutterstock
Vučić, Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je imao "korektan" razgovor sa novim ambasadorom SAD u Srbiji, Kristoferom Hilom, i da očekuje unaprijeđenje bilateralne saradnje.

"Imao sam dobar razgovor sa Hilom. Moramo da radimo i razumijemo razlike između nas (Srbije i SAD)", rekao je Vučić za RTS.

Takođe je rekao da je Naftna industrija Srbije (NIS) već potpala pod sankcije EU zavedene protiv Rusije, i da Srbija već razgovara sa predstavnicima EU o uvozu nafte što će "biti riješeno".

"Vjerujem da ćemo mudrom politikom učiniti sve da sačuvamo ekonomiju u našoj zemlji i srećan sam što je Srbija svojim odgovorom vezanim za Rusiju pokazala da umije da poštuje međunarodno javno pravo bez izgovora i izvinjenja", kazao je Vučić.

On je kazao da Srbija ne učestvuje u "histeriji" koja postoji u "odredjenim zemljama", već da je Srbija pokazala "zrelost".

Bonus video: