Beogradski mediji: Lavrov 7. juna u Srbiji

Lavrov će imati niz sastanaka sa srpskim državnim vrhom, a očekuje se da sa Vučićem razgovara o brojnim temama, od ruskog rata u Ukrajini i pozicije Srbije prema tom sukobu, preko situacije u regionu do ekonomske saradnje

2687 pregleda 3 komentar(a)
Lavrov i Vučić tokom jednog od ranijih sastanaka, Foto: Shutterstock
Lavrov i Vučić tokom jednog od ranijih sastanaka, Foto: Shutterstock

Ministar spoljnih poslove Rusije Sergej Lavrov posjetiće Srbiju 7. juna i razgovarati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, navode beogradski mediji.

Lavrov će imati niz sastanaka sa srpskim državnim vrhom, a očekuje se da sa Vučićem razgovara o brojnim temama, od ruskog rata u Ukrajini i pozicije Srbije prema tom sukobu, preko situacije u regionu do ekonomske saradnje, navode Novosti.

Dolazak Lavrova će biti prva posjeta nekog visokog zvaničnika Rusije Beogradu od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

Lavrov u Beograd dolazi u vrijeme sve većih pritisaka Zapada na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i tri dana uoči posjete njemačkog kancelara Olafa Šolca.

Vučić je juče najavio da u nedjelju ima zakazan telefonski razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o daljoj saradnji dvije zemlje i novom ugovoru o nabavci ruskog gasa.

Lavrov bi u Beogradu trebalo da bude i na prijemu povodom Dana Rusije, koji će 7. juna organizovati ruska ambasada, navode Novosti.

Bonus video: