Podnijet zahtjev za glasanje o povjerenju vladi Bugarske

"Iznijeli smo predlog za izglasavanje nepovjerenja vladi zbog njenog neuspjeha u ekonomskoj i fiskalnoj politici", istakla je visoka članica GERB-a Desislava Atanasova

3829 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glavna bugarska opoziciona stranka GERB podnijela je danas zahtjev za glasanje o povjerenju vladi premijera Kirila Petkova zbog njene ekonomske politike, a taj potez bi mogao da sruši vladajuću koaliciju nakon samo šest mjeseci, koliko je provela na vlasti.

Partija desnog centra GERB, bivšeg premijera Bojka Borisova, optužila je administraciju Petkova da nije preduzela odgovarajuće korake da se suprotstavi rastućoj inflaciji izazvanoj ratom u Ukrajini, prenosi Rojters.

Glasanje se očekuje sljedeće sedmice.

„Iznijeli smo predlog za izglasavanje nepovjerenja vladi zbog njenog neuspjeha u ekonomskoj i fiskalnoj politici“, istakla je visoka članica GERB-a Desislava Atanasova.

Atanasova je dodala da GERB planira da razgovara sa svim drugim političkim strankama u parlamentu, kako bi podržale taj predlog.

U Bugarskoj su potrošačke cijene povećane za 14,4 odsto u aprilu, što je maksimum u posljednjih 14 godina, a uglavnom je poskupjela hrana i energija.

Bonus video: