ocijenio da se EU mora promijeniti

Rama: Tri godine organizujemo svadbu i čekamo da stigne mlada iz Brisela

"Mislim da je pregovore trebalo otvoriti prije mnogo godina, možda će biti sljedeće godine, ali nastavićemo da sanjamo", rekao je Rama

7925 pregleda 7 komentar(a)
Rama, Foto: Boris Pejović
Rama, Foto: Boris Pejović

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da njegova zemlja tri godine organizuje svadbu i čeka "da stigne mlada iz Brisela", ali ona nije došla, i poručio da uprkos tome neće gubiti nadu, prenio je albanski portal ABC njuz.

"Mislim da je pregovore trebalo otvoriti prije mnogo godina, možda će biti sljedeće godine, ali nastavićemo da sanjamo", rekao je Rama.

On je naglasio da Evropska unija treba da promijeni stav, a ne da prepusti političarima da se bave istorijom, kao što je sada slučaj sa Bugarskom, prenosi N1.

Mi smo Balkan koji dolazi sa nekim problemima, želimo da budemo dio EU, a ako neke zemlje, poput Bugarske u ovom slučaju, koriste veto da razgovaraju o istoriji na političkom nivou, to je još komplikovanije, kazao je Rama.

Prema njegovim riječima, kad god se političari pozabave istorijom da bi je riješili, najvjerovatniji rezultat je da istorija postane još komplikovanija.

"Sve je ovo sramota, povezana sa duhom ekspanzije. Bugarska je najistaknutiji primjer ovog izopačenog duha. EU mora da se promijeni, ne smije više da funkcioniše ovako, da jedna država uzme drugu zemlju za taoca", rekao je Rama, prenosi Kosovo onlajn.