Vučić: Vlada Srbije sredinom avgusta, značajno da se povučem sa čela SNS-a

„Srbija je na evropskom putu i ona će nastaviti da bude na tom putu, ali će čuvati svoje vrijednosti i neće po nečijem nalogu gasiti svoja tradicionalna prijateljstva“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

6494 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Za očekivati je formiranje Vlade Srbije sredinom avgusta, jer se tek u ponedjeljak ide u formiranje Skupštine, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao i da mu je veoma drago što je čuo od američkog ambasadora Kristofera Hila da ne želi da se miješa u izbor članova nove Vlade Srbije jer će buduća izvršna vlast biti skrojena u skladu sa željama građana koji su učestvovali na izborima.

„Nisam tu da ispunjavam želje, narod i građani su izabrali. Oni su izabrali srpsku Vladu da vodi računa o njihovim interesima. Veoma mi je drago da je Hil rekao da se neće miješati. To je valjda normalno, siguran sam da se ni ranije nisu miješali. Ni 2008. godine ni ranije. Biće (Vlada) skrojena po mjeri naroda“, rekao je Vučić u Šapcu, gdje je prisustvovo spajanju mosta preko Save, piše N1.

On je rekao da su SAD velika i važna sila i da će Srbija pokazati poštovanje, ali da će se Beograd rukovoditi svojim interesima.

„Srbija je na evropskom putu i ona će nastaviti da bude na tom putu, ali će čuvati svoje vrijednosti i neće po nečijem nalogu gasiti svoja tradicionalna prijateljstva“, rekao je on.

Vučić je rekao i da „iz razumljivih razloga“ ne može i neće da komentariše navode ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je od „jedne od najvećih obavještajnih službi na svijetu“ obaviješten da neće biti član nove vlade zbog „neprihvatljivih“ političkih stavova.

„Iz razumljiviih razloga niti mogu niti hoću da komentarišem. Čak i kada znam određene stvari nemam prava da ih komentarišem“, rekao je on.

Vučić je izjavio i da je „značajno da se povuče sa čela Srpske napredne stranke“ za koju je rekao da je uprkos slabostima „najbolja politička organizacija“.

„Poslije nekog vremena morate da razumijete da niste vječiti i da drugima date prostor“, rekao je Vučić.

On je za SNS je rekao da je ostvarila ključne, najvažnije promjene u zemlji, i na to da li su svi u SNS-u dobri rekao da nisu.

Bonus video: