Vučić o molebnu za "svetinju braka i porodice": Ne slažem se ni sa čim izrečenim

"Nije mi teško da kažem da se ni sa jednom riječju koja je tamo izrečena, ni sa cijelim događajem, ama baš ni sa čim nisam saglasan", kazao je predsjednik Srbije

10932 pregleda 4 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO/STA/Bor Slana
Vučić, Foto: BETAPHOTO/STA/Bor Slana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegov otac jeste prisustvovao sinoćnjem molebnu u Beogradu, koji je služio patrijarh srpski Porfirije, navodeći da on lično ne bi prisustvovao tome, niti se slaže s onim što je tamo izrečeno.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavio je sinoć da je za pravoslavne hrišćane neprihvatljiva "LGBTQ+ ideologija", ističući da oni "ne mogu da prihvate nametanje novih društvenih normi koje nije propagirao Bog". Porfirije je služio "Svenarodni moleban za svetinju braka i porodice" ispred Hrama svetog Save u Beogradu.

"Ja sam juče doputovao iz Emirata, bilo mi je važno da stignem na utakmicu, ali nisam... Onda mi je neko javio da je on (njegov otac) bio tamo. Pozvao sam ga, pitao, kaže da je bio. Ja njega beskrajno volim, ali da li bih ja bio na tom skupu – ne, ne bih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što "Nataša Kandić optužuje njegovog oca da je organizovao moleban".

Vučić je rekao da se ne slaže ni sa čim što je na tom skupu izrečeno. "I nije mi teško da kažem da se ni sa jednom riječju koja je tamo izrečena, ni sa cijelim događajem, ama baš ni sa čim nisam saglasan", rekao je Vučić.

Ponovio je da je najavljena šetnja povodom Evroprajda, 17. septembra, u nadležnosti MUP-a Srbije.

Bonus video: