Vučić saopštio predloge SNS za ministre: Bez Vulina, Stefanovića i Mihajlović u Vladi, Brnabić ostaje premijerka

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, građevine Goran Vesić, a Zoran Gajić ministar sporta

22832 pregleda 23 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić objavio je predloge kandidata za ministre u novoj vladi.

Kako prenosi N1 na čelu vlade i dalje će biti Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a Miloš Vučević ministar odbrane i potpredsjenik vlade.

Ministar finansija i takođe potpredsjednik Vlade biće Siniša Mali, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić.

Na čelu resora poljoprivrede i šumarstva nalaziće se Jelena Tanasković, životne sredine Irena Vujović, a građevine Goran Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre. Aleksandar Martinović biće na čelu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a Tomislav Žigmanov na čelu Ministarstva manjinskih prava i društvenog dijaloga.

Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije, a resor nauke i inovacija vodiće Jelena Begović.

Danica Grujičić biće ministarka za zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić – za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a Zoran Gajić ministar sporta.

Maja Gojković ostaće na čelu ministarstva kulture, a Milan Krkobabić vodiće ministarstvo za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstva za javna ulaganja ostaju nepopunjena.

U novoj Vladi nije bilo mjesta za Aleksandra Vulina (u prethodnoj bio ministar unutrašnjih poslava), Zoranu Mihajlović (bila potpredsjenica Vlade) i Nebojšu Stefanovića (ministar odbrane).

N1 dodaje i da je ranije danas predsjedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno prihvatilo dogovor koji je lider socijalista Ivica Dačić postigao sa Vučićem o sastavu nove Vlade.

Prema tom dogovoru iz koalicije SPS - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije Branko Ružić biće ministar prosvete, Dačić ministar spoljnih poslova, šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti i prvi potpredsjednik Vlade. Rade Basta iz Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude ministar za privredu, a SPS će u novoj vladi imati i dva ministra bez portfelja - Novicu Tončeva koji će biti zadužen za razvoj nerazvijenih opština i Đorđa Milićevića, za kojeg će naknadno biti dogovoren resor.

Bonus video: