Načelnik SBPOK-a: Uhapšeni kriminalci se dvoumili da li da ubiju Vučića ili njegovo dijete

Sumnja se da su ubili tri osobe, a da su pet osoba pokušali da ubiju

9384 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji, Ninoslav Cmolić, rekao je da je kriminalna grupa koja je danas uhapšena predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vidjela kao najveću prijetnju.

Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dijete, rekao je Cmolić, prenosi RTS.

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA), a po nalogu srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su počinili više teških krivičnih djela u Srbiji i inostranstvu. Određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da su ubili tri osobe, a da su pet osoba pokušali da ubiju.

Nezvanično, uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe "Vračarci", koja je djelovala po nalozima "kavačkog klana" i bila predviđena za napade i na najviše državne funkcionere u Srbiji.

Načelnik SBPOK-a Ninoslav Cmolić rekao je za RTS da tu kriminalnu grupu sagledavaju duže od godinu dana, kao i da tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na osnovu aplikacije "Skaj" od Europola i drugih evropskih policija, pokazuju da su planirali ubistvo Vučića.

"Jasno se vidi da im je cilj da ubiju predsjednika Vučića. Njega vide kao osnovnu prijetnju i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje njega ubiti, ili mu nanijeti što veću duševnu bolu tako što bi mu ubili dijete", rekao je Cmolić za RTS.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa "vračarskog" klana javnost zna od ranije - mediji su pisali da je blizak saradnik Veljka Belivuka, "srpska veza" crnogorskog "kavačkog klana", odnosno jedan od najbližih saradnika vođe "kavčana" Radoja Zvicera. Prethodnih dana Zvicer je, prema svjedočenju okrivljenog saradnika u predmetu Belivuk, planirao atentat na predsjednika Srbije, prenosi portal RTS-a.

Cmolić je naveo da je danas uhapšeno 18 pripadnika kriminalne grupe, kao i dva pripadnika policije.

Bonus video: