Vučić: Tražićemo povratak vojske na Kosovo

On je pročitao dio Rezolucije 1244 u kojem je navedeno da će određenom broju pripadnika vojske i policije Srbije biti omogućeno da se vrate na Kosovo

16494 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa Vladom Srbije usaglašen tekst kojim će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti zahtjev komandi Kfora da obezbijedi raspoređivanje pripadnika srpske vojske i policije na Kosovu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Vlada tu odluka donijeti u ponedjeljak ili utorak, a potom uputiti Kforu.

On je pročitao dio Rezolucije 1244 u kojem je navedeno da će određenom broju pripadnika vojske i policije Srbije biti omogućeno da se vrate na Kosovo.

"Mi nikakvih iluzija nemamo da će oni to prihvatiti. Naći će bezbroj razloga da kažu da to nije potrebno", rekao je Vičić i naveo da će država nastaviti da traži nove pravne poteze.

Kako je dodao, Srbija će tražiti povratak vojske i policije kako niko ne bi rekao da to nikad nije traženo i da nijedna vlada nije smjela to da traži jer zna da će uslijediti hibridni rat protiv nje.

Vučić je na konferenciji za novinare takođe najavio da će šef diplomatije Ivica Dačić i premijerka Ana Brnabić saopštiti koje su zemlje povukle priznanje Kosova, pošto prištinska strana ne poštuju ni Vašingtonski ni Briselski sporazum.

Bonus video: