Suđenje Belivukovoj grupi: Međusobne optužbe Lalića i Miljkovića

Miljković nazvao Lalića lažovom, a posebno kad ga je pitao o odnosima sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, a on rekao da ga nije poznavao, ali da je s njim komunicirao preko Skaj aplikacije i da su zajedno radili prodaju telefona sa tim programom i trgovali kokainom

4941 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka u Srbiji obilježen je polemikama, na momente i svađama okrivljenog-svjedoka Srđana Lalića i drugooptuženog Marka Miljkovića, zbog čega je predsjednica sudskog vijeća Vinka Beraha morala u više navrata da reaguje i da ih prekida.

Miljković je u više navrata nazvao Lalića lažovom, a posebno kad ga je pitao o odnosima sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, a on rekao da ga nije poznavao, ali da je s njim komunicirao preko Skaj aplikacije i da su zajedno radili prodaju telefona sa tim programom i trgovali kokainom, prenosi N1.

Kokain sam sve do dinara platio Zviceru u kešu. Na dan mog hapšenja ostao mi je dužan 2.700 eura, plus dug za Skaj, naveo je Lalić.

On je dodao da je Zviceru u više navrata slao novac za isporučeni kokain putem kamiona, automobila i „drugih vidova transporta“, dodavši da je pare predavao kuririma, jer se „Zvicer time nije bavio, on je bio veliki šef“.

Na pitanje Miljkovića da kaže kom vozaču je davao novac, Lalić je odgovorio da je to „uglavnom bio kamion slovenačkih registarskih oznaka“, ali nije htio da navede ime vozača, već je uzvratio kontrapitanjem: Kome sad hoćeš da nacrtaš metu na čelu?

Miljkovića je interesovalo i kako to da njemu, koga nije lično poznavao, Zvicer šalje sliku iz bolnice u Ukrajini poslije ranjavanja i traži da mu organizuje privatni čarter let za prevoz, na šta je Lalić je uzvratio „pitaj njega“.

On je precizirao da je let platio u kešu 11.700 eura, kao i da je kupio bocu skupog „Čivas viskija“ i da je sve to predao nepoznatom čovjeku na Bežanijskoj kosi, prekoputa crkve, ali da nije video na koje ime i prezime je karta glasila, ni do kojeg odredišta je bio čarter let.

Taj novac smo poslije „prebili“ kokainom, kazao je Lalić.

On je pričao i o tome kako su inscenirali ubistvo Milinka Brašnjevića, kako je nabavio vještačku krv da ga njome pospu da izgleda kao da je mrtav, ali nije mogao da kaže gdje je ta osoba sada.

Bonus video: