Na Kosovu pretučen mladić dok se vraćao sa ponoćne liturgije

Tomić (18) je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a ljekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini

11166 pregleda 12 komentar(a)
Foto: kim.gov.rs
Foto: kim.gov.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je grupa Albanaca oko 2.30 časova pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

"Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbjeđenje lokalnog restorana", navodi se u saopštenju.

Tomić je, prenosi N1, zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a ljekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je prenio podršku države Srbije koja će, kako je rekao, biti tu da im pomogne.

Porodica je slučaj prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Tomića o napadu.

Juče su Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni u mjestu Gotovuši kod Štrpca kada je na njih iz vozila u pokretu pucao Albanac A.K. (33).

Dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame i nisu životno ugroženi.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj kazao je da je u ranjavanje dječaka i mladića uključen i jedan pripadnik bezbjednosnih snaga Kosova.

Kosovski premijer Albin Kurti osudio je ranjavanje dvojice građana srpske nacionalnosti kod Štrpca, rekavši da će se osumnjičeni za napad, kojeg je privela policija Kosova, suočiti sa pravosudnim organima.

Bonus video: