BiH: Bivšeg fudbalera pretukli i pucali mu u glavu, policija traga za napadačima

Dežurni ljekar je Almiru Raščiću konstatovao povrede u vidu preloma baze lobanje i krvarenja iznad lijevog uva, kao i da je životno ugrožena osoba

16050 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna osoba teško je povrijeđena u sinoćnjoj tuči i pucnjavi u Goraždu. Kako mediji u BiH prenose, riječ je o bivšem fudbaleru Almiru Raščiću, a policija još uvijek traga za napadačima.

Mirsad Kamenica, načelnik Odjeljenja za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a Goražde, rekao je za N1 da se sve dogodilo sinoć nešto prije 22 sata.

"Anonimno lice je telefonom obavijestilo Policijsku stanicu Goražde da su u ulici 43 Drinske brigade, u prolazu zgrade, zatekli lice sa povredom glave i krvarenjem. Na lice mjesta odmah je izašla policijska patrola i Hitna pomoć Kantonalne bolnice Goražde, a pomenuta osoba je prevezena u bolnicu”, rekao je Kamenica.

Dežurni ljekar je konstatovao povrede u vidu preloma baze lobanje i krvarenja iznad lijevog uva, kao i da je životno ugrožena osoba.

"Riječ je o R.A. iz Goražda. Ista osoba je u 22.50 sati upućena u Klinički centar Sarajevo”, dodao je Kamenica.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave Goražda.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Goražde, koji je djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Bonus video: