Petak Dan žalosti i u Bosni i Hercegovini

"Zastave na institucijama BiH biće spuštene na pola koplja, televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti", navedeno je u saopštenju iz Savjeta ministara BiH

14177 pregleda 24 reakcija 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savjet ministara BiH donio je odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini u petak, 5. maja, zbog pogibije osmoro djece i jednog čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"Zastave na institucijama BiH biće spuštene na pola koplja, televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti", navedeno je u saopštenju iz Savjeta ministara BiH.

Trinaestogodišnji K. K., koji je juče ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda i ranio šestoro učenika i nastavnicu, nalazi se u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u tom gradu.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično-pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K. K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu dječaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - teška djela protiv opšte sigurnosti.

Bonus video: