Vučić: Kurti želio da dovede region do krvoprolića, da dođe do sukoba Srba i NATO-a

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Predsedništva povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

23179 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Vučić tokom večerašnjeg obraćanja, Foto: BETAPHOTO
Vučić tokom večerašnjeg obraćanja, Foto: BETAPHOTO

Mjesecima smo govorili da premijer Kosova Aljbin Kurti ima jednu želju - da izazove sukobe na Kosovu, dovede region do krvoprolića, malo ko je želio da čuje istinu i da razumije šta je suština svega što se događa, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On se noćas obratio se iz Predsjedništva Srbije povodom današnjih sukoba na sjeveru Kosova

Kako je rekao, u posljednja tri dana "i ćorav je mogao da razijume šta je bilo pripremano za danas, sve u organizaciji Kurtija", prenosi N1.

"Sa njegovom željom da dođe do sukoba Srba i NATO, a on, koji je jedini krivac da pere pilatovske ruke i kaže kako s njim to nema veze", dodao je Vučić.

Kaže da će precizno saopštiti šta se na sjeveru Kosova događalo.

"Srbi na sjeveru u sedam jutros okupili su se ispred opština kako bi iskazali nezadovoljstvo. Jutros su Srbe sačekali vojnici Kfora i bodljikava žica, gradonačelnici Zubinog Potoka i Zvečana, gradonačelnici pod znacima navoda, gradonačelnik Leposavića je ušao u zgradu opštine. Oni su ih pustili da uđu u zgrade da bi njih štitili od Srba umjesto da su uradili obrnutu stvar. Lažni gradonačelnik se još nalazi u opštini Leposavić", kaže Vučić.

Dodao je da su dva vozila specijalne policije ostala okružena Srbima, na koje je narod ostavio zastavu i ispisao četiri slova S, ali, kako je rekao, nikakvo nasilje nisu sprovodili.

U Zvečanu je u poslijepodnevnim časovima došlo do sukoba između snaga Kfora i okupljenih građana, bačene su šok bombe i suzavac, a letjele su i kamenice i flaše. Kako prenose mediji sa sjevera Kosova i iz Srbije povrijeđene su više od 53 osobe na obje strane, dok se jedna osoba nalazi u kritičnom stanju.

Bonus video: