Ruski antiratni aktivista: Dozvoljeno mi je da uđem u Srbiju, ne otkazujemo skup

Peter Nikitin, koji već više godina živi u Srbiji i učestvuje u organizaciji antiratnih protesta u Beogradu, zadržan je u srijedu uveče na beogradskom aerodromu

12018 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Nikitin, Foto: Facebook
Nikitin, Foto: Facebook

Ruski antiratni aktivista Peter Nikitin saopštio je danas da mu je nakon zadržavanja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", gdje se nalazio od srede, dozvoljeno da uđe u Srbiju.

Nikitin je u video-obraćanju na svom Fejsbuk profilu rekao da je prošao pasošku kontrolu, ali da je još uvijek na aerodromu, gdje čega sastanak sa zaštitnikom građana.

"U 19 časova ću doći ispred Skupštine Srbije da proslavimo. Ne otkazujemo skup koji je bio najavljen za 19 časova", rekao je Nikitin.

Udruženje Rusko demokratsko društvo, čiji je Nikitin član, ranije je najavilo taj protest ispred Skupštine Srbije, kako bi tražili da Nikitinu bude dozvoljeno da uđe u Srbiju.

Peter Nikitin, koji već više godina živi u Srbiji i učestvuje u organizaciji antiratnih protesta u Beogradu, zadržan je u srijedu uveče na beogradskom aerodromu.

Prema njegovim riječima, povratak u Srbiju nakon odmora zabranila mu je Bezbjednosno-informativna agencija (BIA), zbog, kako smatra, njegovog političkog djelovanja.

Bonus video: