Hrvatska: Hapšenja zbog kokaina; Jutarnji: Zvicer jedan od vlasnika

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u bačvama zakopanima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba

27172 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj su u toku hapšenja više osoba osumnjičenih da su u Hrvatsku iz Južne Amerike prebacili više stotina kilograma kokaina vrijednoga najmanje sedan miliona eura.

Kako piše "Jutarnji list", riječ je o navodnim pripadnicima dilerske grupe unutar koje je u maju prošle godine došlo do međusobnog potkradanja, odnosno jedan od pripadnika grupe, 58-godišnji Makedonac, ostalim partnerima u trgovini kokainom je otuđio više od 200 kilograma droge, a što je rezultiralo međusobnim razračunavanjima pripadnika grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg zaposlenika firme.

O krađi kokaina "Jutarnji list" je izvijestio još 14. novembra prošle godine, ali nisu objavljeni identiteti učesnika.

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u bačvama zakopanima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac je zajedno s još nekoliko pomagača bio uhapšen u novembru prošle godine te mu je određen istražni zatvor u kojemu se i dalje nalazi. Međutim, nakon njegovoga hapšenja policija je na nekoliko lokacija koje su povezivali s njim, pronašla spomenuti kokain koji je on navodno ukrao svojim partnerima. Najprije je krajem novembra pronađeno prvih 20 kilograma kokaina u jednoj kući na području Zagrebačke županije, da bi 27. decembra pronašli još 100 kilograma spremljenih u bačvama zakopanim na seoskim imanjima u okolici Zagreba i Jastrebarskoga.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, uhapšeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke, no prema informacijama kojima je raspolagao "Jutarnji list", osim tih osoba, jedan od suvlasnika navedene droge bio je Radoje Zvicer, navodno šef Kavačkoga klana.

Međutim hrvatska policija, zasada, Zvicera formalno ne povezuje s ovom akcijom, već su juče i danas uhapsili samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu s 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Bonus video: