Na skupu u Sjevernoj Makedoniji vijorila se zastava takozvane "velike Albanije"

"Sjeverna Makedonija treba da bude što bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije, koja se ne distancira od (Slobodana) Miloševića ni od (Vladimira) Putina", rekao je premijer Kosova, Aljbin Kurti

21429 pregleda 42 reakcija 34 komentar(a)
Sa događaja u Tetovu, Foto: Fejsbuk
Sa događaja u Tetovu, Foto: Fejsbuk

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je u Tetovu da Sjeverna Makedonija treba da bude što bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije predsjednika Aleksandra Vučića.

Na sinoćnjem skupu u centru Tetova u Sjevernoj Makedoniji, na kojem je govorio Kurti, vijorila se zastava takozvane "velike Albanije", koja obuhvata djelove Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke, javila je agencija Makfaks.

"Sjeverna Makedonija treba da bude što bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije, koja se ne distancira od (Slobodana) Miloševića ni od (Vladimira) Putina. Na taj način će Sjeverna Makedonija biti što bliže ulasku u EU, a naš region na Balkanu će biti bezbjedniji. Zbog toga treba da joj pomognemo i podržaćemo Sjevernu Makedoniju", rekao je Kurti, a prenijela kablovska Televizija 21 (mk.tv21.tv).

Kurti je juče boravio u nezvaničnoj posjeti Sjevernoj Makdoniji, gdje se sastao samo sa liderima opozicionih partija Albanaca i pristvovao prisustvovao preimenovanju ulice "Druga makedonska brigada" u "Adem Demaći" u skopskoj opštini Čair.

Bonus video: