KONCERT OTKAZAN

Holandija: Uhapšen osumnjičeni za terorističku prijetnju

U saopštenju se navodi i da s terorističkom prijetnjom najvjerovatnije nije povezan vozač bijelog kombija španskih tablica u kojem su bile plinske boce, kojeg je policija sinoć uhapsila u blizini dvorane Maasilo u kojoj je trebalo da bude održan koncert
71 pregleda 0 komentar(a)
Roterdam napad, Foto: Reuters
Roterdam napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2017. 09:58h

Holandska policija uhapsila je rano jutros 22-godišnjeg muškarca u okviru istrage terorističke prijetnje zbog koje je otkazan koncert američke rok grupe Alah-Las (Allah-Las) u Roterdamu.

Policija je saopštila da će on "biti ispitan o prijetnji u Roterdamu" i da je izvršen detaljan pretres njegovog doma.

U saopštenju se navodi i da s terorističkom prijetnjom najvjerovatnije nije povezan vozač bijelog kombija španskih tablica u kojem su bile plinske boce, kojeg je policija sinoć uhapsila u blizini dvorane Maasilo u kojoj je trebalo da bude održan koncert.

Vozač kombija je vjerovatno bio pijan, imao je objašnjenje za plinske boce i biće ispitan kasnije danas, a stručnjaci za eksploziv nisu u njegovom kombiju našli ništa sumnjivo osim tih boca, navela je policija.

Holandska policija otkazala je juče u posljednjem trenutku rok koncert u Roterdamu zbog moguće terorističke pijretnje, pošto je španska policija dojavila holandskim kolegama da postoji mogućnost napada.

Kalifornijska rok grupa Alah-Las trebalo je da nastupi sinoć u 20.30 u Roterdamu, a vrata sale trebalo je da budu otvorena u 19.30.

Preporučujemo za Vas