Veliki požar u fabrici u Osijeku: Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru

Svim građanima Osijeka sistem Civilne zaštite poslao je i poruku kako se ne preporučuje izlazak i zadržavanje na otvoreno

6767 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U pogonu osječke firme "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju da lokalizuju profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice, saopštio je osječki gradski Stožer civilne zaštite.

U pitanju je površina od nekoliko hiljada kvadratnih metara.

Vatrogasci su uspjeli da uspore širenje požara zahvaljujući premještanju zapaljivih stvari i tečnosti iz prostora fabrike.

Načelnik Stožera Dragan Vulin rekao je da je dojava o požaru primljena oko 40 minuta poslije ponoći, da požar za sada još nije lokalizovan, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih firmi, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Zbog izloženosti vatrogasaca toplini hitna pomoć intervenisala je nekoliko puta, javlja HRT.

Svim građanima Osijeka sistem Civilne zaštite poslao je i poruku kako se ne preporučuje izlazak i zadržavanje na otvorenom.

"Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stoji u SMS-poruci.

U firmi Drava International zaposleno je i stotinjak državljana Nepala, koji i žive u krugu fabrike, pa su zbog požara morali biti evakuisani.

Bonus video: