Makedonija: Nismo prisluškivali, niti smo dali nalog

Prema riječima makedonskog ministra spoljnih poslova, Nikole Dimitrova, Makedonija radi na poboljšanju odnosa i boljoj regionaloj saradnji.
1 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock.com
Skoplje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.08.2017. 15:35h

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je danas da makedonska vlada nije sprovodila obavještajne aktivnosti prema srpskim institucijama i zvaničnicima, niti će to činiti.

"Vlada Makedonije niti je imala namjeru, niti dala naredbu ili instrukciju, niti izvršila obavještajna dejstva protiv ili na štetu neke od naših susjednih zemalja, uključujući tu i Srbiju. Niti ćemo ikad razmišljati u tom pravcu", rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare u Skoplju.

On je istakao da institucije Makedonije rade prema zakonu i ustavu.

On je rekao da je u nedjelju, nakon što je Srbija povukla osoblje iz ambasade u Skoplju, probao da razgovara sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, ali da nije uspio da ga dobije i da se nada će sjutra ostvariti kontakt.

Prema riječima Dimitrova, Makedonija radi na poboljšanju odnosa i boljoj regionaloj saradnji.

"Ukoliko postoje bilo kakva nerazumijevanja, smatram da je pravi način da se adresiraju direktan razgovor, dijalog. Vlada još jednom pozdravlja najave zvaničnog Beograda o zaštiti prijateljskih odnosa i vraćanju stanja u uobičajene okvire", dodao je Dimitrov.

Kako je istakao, jedina ofanziva koju preduzela Vlada Makedonije je ofanziva prijateljstva na Balkanu.

Bonus video: