Viši sud u Beogradu: Veljko Belivuk optužen za pranje novca

"Predmetnom optužnicom okrivljenom Veljku B. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu", navodi se u saopštenju

6619 pregleda 4 komentar(a)
Jedno od privođenja Belivuka, Foto: Screenshot/Youtube
Jedno od privođenja Belivuka, Foto: Screenshot/Youtube

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Veljka Belivuka, ranije optuženog da je vođa organizovane kriminalne grupe, za krivično djelo pranje novca, saopšteno je 5. decembra iz Višeg suda.

Kako se navodi, sudsko vijeće je tu odluku donijelo na sjednici održanoj 9. novembra.

"Predmetnom optužnicom okrivljenom Veljku B. na teret je stavljeno izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu", navodi se u saopštenju.

Pored Belivuka, za isto krivično djelo optuženi su i Marko Miljković, Bojana B, Snežana Đ, Tanja M, Filip I. i Marija M.

Belivuku i Miljkoviću se već sudi za niz teških krivičnih djela, među kojima su ubistva, otmica i silovanje, trgovina drogom i oružjem.

Oni su, zajedno sa više od 15 članova kriminalne grupe, uhapšeni u velikoj policijskoj akciji 4. februara 2021. godine.

Belivuk i Miljković su nakon hapšenja negirali navode iz optužnice da su odgovorni za djela koja im se stavljaju na teret i optužili najviše predstavnike države, konkretno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da su od njih tražili usluge.

I Vučić i Vulin su to demantovali.

Belivuk (36), kome je nadimak Velja Nevolja, važi za vođu navijača fudbalskog kluba "Partizan", odnosno navijačke grupe "Principi", nastale od bivše grupe "Janjičari".

Belivuk je u medijima označen kao navodni član "kavačkog" kriminalnog klana.

Bonus video: