Vlada Kosova odobrila ukidanje naljepnica za srpske registarske tablice

Na sajtu Vlade piše da "uklanjanje ovog režima jeste akt dobrosusjedskih odnosa" i da, kako je navedeno, "dolazi poslije potpunog priznanja tablica Republike Kosova od strane Srbije"

7744 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Kosova juče je usvojila odluku kojom je odobrila prestanak obaveznog stavljanja naljepnica na registarske tablice vozila registrovanih u Srbiji.

Na sajtu Vlade piše da "uklanjanje ovog režima jeste akt dobrosusjedskih odnosa" i da, kako je navedeno, "dolazi poslije potpunog priznanja tablica Republike Kosova od strane Srbije".

Odluka je donijeta na elektronskoj sjednici Vlade, a stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, dodaje se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Petar Petković je krajem decembra kazao da je Vlada Srbije donijela odluku kojom je omogućia kretanje vozilima sa "RKS", odnosno kosovskim tablicama.

On je kazao novinarima da je ta odluka donijeta iz praktičnih razloga, kako bi se omogućila sloboda kretanja za sva vozila, a naročito radi olakšavanja života Srba na Kosovu.

Po njegovim riječima, ta odluka koja je stupila na snagu 1. januara, ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova, niti prejudicira određivanje njegovog konačnog statusa.

Bonus video: