Vučević: Opozicija dijeli građane na prihvatljive i neprihvatljive, zakletvu položili pred svojim medijima

Pojedini poslanici opozicije za vrijeme konferencije za novinare su dobacivali, na šta im je Vučević uzvratio uvredama da nisu školovani i da ovo što rade "odgovara samo Aljbinu Kurtiju"

2887 pregleda 9 komentar(a)
Vučević, Foto: Screenshot/Youtube
Vučević, Foto: Screenshot/Youtube

Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević optužio je danas poslanike opozicije da dijele građane na prihvatljive i neprihvatljive i da su zakletvu položili "pred svojim medijima" a ne pred zastavom Srbije.

Vučević, koji je i predsjednik te stranke je na konferenciji za novinare u holu kojoj su pristvovali i ostali poslanici SNS-a u ime pobjedničke liste čestitao građanima izbor novog saziva skupštine i rekao da taj saziv čeka "četiri godine teških odluka, borba za očuvanje narodnog interesa".

"Nismo zadovoljni što su oni koji uporno bacaju ljagu na našu državu i danas izveli performans, svojevrstan vid nasilja, i poslali poruku da za njih ne postoji jedna država, već da ima prihvatljivih i neprihvatljivih građana. Sebi su dali za pravo da kažu da izbori nisu bili fer ili ne, iako su preko tih izbora postali poslanici", rekao je Vučević.

Dodao je da je prvi put viđeno da neko ko je izabran ne polaže zakletvu u sali pred zastavom i grbom, već su se "zakleli svojim medijima a ne građanima, te nisu preuzeli odgovornost koju su im građani dali na fer izborima".

Pojedini poslanici opozicije za vrijeme konferencije za novinare su dobacivali, na šta im je Vučević uzvratio uvredama da nisu školovani i da ovo što rade "odgovara samo Aljbinu Kurtiju".

Vučević je rekao da će se znati ko će biti predsjednik Skupštine Srbije kada se većina o tome dogovori i da će sve biti u skladu sa zakonom.

Konstitutivna sjednica Skupštine Srbije na kojoj su potvrđeni mandati poslanika novog skupštinskog saziva protekla je uz zvižduke opozicije.

Opoziconi poslanici su bili ispred govornice sa transparentima na kojima je pisalo "Pokrali ste izbore" i "Lopovi vratite mandate".

Proevropska opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" tvrdi da su decembarski izbori bili neregularni što vlast odbacuje.

Zbog tvrdnji o izbornoj krađi dio opozicije je zakletvu položio u holu parlamenta a ne u sali.

Iz koalicije "Srbija protiv nasilja" su rekli da nisu željeli da polažu zakletvu sa ljudima koji su mandate stekli "krađom izbora".

Bonus video: