Hrvatska: Novoimenovani glavni državni tužilac prijavio policiji da mu je pucano na automobil

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je vrlo zabrinjavajuća informacija da je pucano na automobil Turudića, poručivši kako očekuje da policija saopšti o čemu se radi

11850 pregleda 1 komentar(a)
Turudić, Foto: Screenshot/Youtube
Turudić, Foto: Screenshot/Youtube

Sudija Visokog kaznenog suda i novoimenovani glavni državni tužilac Hrvatske Ivan Turudić danas je policiji prijavio da mu je pucano na automobil, potvrdili su iz policije, prenosi Index.hr.

Turudić je, policiji danas prijavio oštećenja svog automobila u Virovitici, njegovom rodnom gradu. On i supruga su navodno uočili oštećenje na automobilu u blizini retroretrovizora te ga je Turudić, ne znajući kako je oštećenje nastalo, odvezao u servis.

Potom su automehaničari u vozilu pronašli dva zrna, kada mu je navodno postalo jasno da je neko pucao na njegovo vozilo.

Index prenosi da Turudić ima dva automobila, manji Folksvagen i Audi Q5, koji na koji je navodno pucano.

Kako navodi N1 pozivajući se na informacije s Visokog kaznenog suda, Turudić je trenutno na godišnjem odmoru. Novinarima se na telefon javila njegova supruga, koja im je poručila da ne zovu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je vrlo zabrinjavajuća informacija da je pucano na automobil Turudića, poručivši kako očekuje da policija saopšti o čemu se radi.

“To je zabrinjavajuće, očekujem da policija saopšti o čemu se radi. Navodno je on primijetio razbijen retrovizor, pa nešto izvan, pa je otišao na servis, pa su na servisu u autu našli dva metka. Još ne znamo kako i gdje se to dogodilo, je li slučajno ili je to plod okruženja koje se stvorilo u zadnje vrijeme. Kontaktirao sam Tomu Medveda koji je u Vladi zadužen za nacionalnu bezbjjednost da on, SOA, MUP procjene je li mu potrebna zaštita. Ako oni procijene da je, dobiće zaštitu”, rekao je Plenković komentarišući slučaj iz Brisela, prenosi N1 Hrvatska.

Policija potvrdila istragu, ali bez detalja

Ranije se oglasila Virovitičko-podravska policija koja je potvrdila da istražuje slučaj.

“Povodom brojnih upita medija, odnosno velikog interesa javnosti, oko oštećenja vozila hrvatskog državljanina I.T. (1962.), Policijska uprava virovitičko-podravska može potvrditi da je predmetni danas pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja.

S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja uviđaj. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli podstaći preuranjene zaključke."

N1 navodi da je glavni državni tužilac štićena osoba

Bačić: To je za svaku osudu

O ovoj informaciji novinarka N1 Hrvataska je upitala potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića koji je davao izjavu za medije u Zagrebu.

"To mi je prva vijest, to je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo okruženje u hrvatskom društvu. Puno puta sam rekao, mala je crta, mala je granica između političkog haosa, između verbalne destrukcije, strašne difamacije, uvreda kojima svjedočimo i čije su žrtve zvaničnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Mi našim vokaburalom nastojimo umiriti, Hrvatska je sigurna država", kazao je Bačić.

Bonus video: