Bečka policija: Isključujemo vezu između osoba na snimcima i nestale djevojčice

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djeteta, dodaje se u saopštenju

21248 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Interpol.int
Foto: Interpol.int
Ažurirano: 04.04.2024. 09:13h

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deseti dan. Policija u Srbiji nastavlja operativni intenzivni rad. Provjeravaju se sve činjenice i sve osobe koje mogu da se dovedu u vezu sa nestankom djevojčice.

Austrijska policija je u srijedu saopštila da, na osnovu video-snimku koji je napravio srpski državljanin, vrlo vjerovatno porodica nestale djevojčice vjeruje da je vrlo vjerovatno ona.

Bečka policija saopštila je da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt, prenosi RTS.

"Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim slikama i nestale djevojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", navodi se u saopštenju.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djeteta, dodaje se u saopštenju.

MUP Srbije obaviješten da na snimku nije Danka Ilić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je obaviješteno od strane bečke policije da na snimku koji je provjeravan nije Danka Ilić.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom djeteta“, navodi se u saopštenju, kako prenosi N1.

Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a Srbije su na terenu i ispituju i provjeravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić, dodaju.

Bonus video: