U akciji kosovske policije u jedinicama Poštanske štedionice oduzeto 1.6 miliona eura i 75 miliona dinara

Kosovska policija saopštila je da je akcija na sjeveru Kosova sprovedena po izvještajima institucija za finansijski nadzor, poput finansijsko-obaveštajne jedinice i Centralne banke Kosova

4615 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kosovska policija je saopštila da su pored zatvaranja šest "nelegalnih" jedinica "Poštanske štedionice" oduzeti i razni materijalni dokazi među kojima je 1,6 miliona eura i 75 miliona dinara (oko 640 hiljada evra).

"Zaplijenjeno je oko 1.600.000 eura, oko 74.700.000 dinara, oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara, 40 australijskih dolara, kao i relevantna dokumentacija i dokazi u vezi sa slučajem", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "šest podružnica 'Poštanske štedionice' na sjeveru zemlje zatvoreno i u njihovim objektima postavljeni službeni znaci za njihovo zatvaranje, dok će sve dalje policijske akcije biti sprovedene u saradnji i koordinaciji sa organima pravosuđa".

Inače, kosovska policija saopštila je da je akcija na sjeveru Kosova sprovedena po izvještajima institucija za finansijski nadzor, poput finansijsko-obaveštajne jedinice i Centralne banke Kosova.

U akciji je učestvovala i Poreska uprava Kosova.

U saopštenju kosovske policije rečeno je da je akcija protekla bez problema i incidenata.

"Svrha policijske akcije je uspostavljanje reda i zakonitosti, gdje je po ovlašćenju nadležnog tužioca zatvoreno šest jedinica takozvane nelegalne poštanske štedionice na sjeveru zemlje", saopštila je policija.

Akciju policije u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok pratili su su i pripadnici Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) i NATO mirovne misije (KFOR).

Bonus video: