Dačić: Veliki bezbjednosni problem je što je Zvicer na slobodi

"Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić je dao inicijalnu kapislu za borbu protiv organizovanog kriminala i bio je na čelu tima koji je to radio. Zato je on i prepoznat kao glavna prijetnja kriminalcima i organizovanom kriminalu"

15916 pregleda 90 reakcija 22 komentar(a)
Dačić, Foto: Shutterstock
Dačić, Foto: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je veliki problem i bezbjednosna prijetnja, naročito po predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, to što je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer na slobodi.

Dačić je za televiziju Pink rekao da policije dvije zemlje, a naročito Crne Gore, treba da se posvete tom problemu.

On je naglasio da borba protiv organizovanog kriminala nije moguća bez učešća svih organa koji rade na sprovođenju zakona.

"Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić je dao inicijalnu kapislu za borbu protiv organizovanog kriminala i bio je na čelu tima koji je to radio. Zato je on i prepoznat kao glavna prijetnja kriminalcima i organizovanom kriminalu", ocijenio je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je zaključio da je kriminal multinacionalan i da ne poznaje granice, da su organizovane kriminalne grupe sastavljene od pripadnika različitih nacionalnosti i da djeluju u svim zemljama u regionu.

"Oni imaju svoj određeni cilj, taj njihov cilj je jasno definisan, ko god smeta tom cilju taj se nalazi na putu i on je meta. Ne sumnjam svi oni koji se ozbiljno bave ovim poslom - borbom protiv krimiala, da su oni na meti tih kriminalnih krugova i potrebno je da se pitanju njihove bezbjednosti ozbiljno pristupi", rekao je Dačić.

On je istakao da je "teško povjerovati da neko može bez neke logistike" da dugo izbjegava hapšenje.

"To može ali kratko. U svakom slučaju, ukoliko dođe do dobre saradnje policija raznih zemalja, takva mogućnost je svedena na minimum, odnosno da nijedna od zemalja u regionu nije 'sigurna kuća' za kriminalce", zaključio je Dačić.

Bonus video: