DA LI JE SRBIJA BANANA DRŽAVA?

Brnabić se pravda ruskom ambasadoru

"Ambasador Rusije u Beogradu specijalno se sastao sa Brnabić s ciljem da razjasni šta je tačno rečeno u tom intervjuu. Premijerka Srbije mu je predala potpuni stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
13 komentar(a)
Aleksandar Čepurin, Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Čepurin, Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.02.2019. 17:37h

Premijerka Srbije Ana Brnabić prenijela je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu da su američki mediji pogrešno interpretirali njenu izjavu da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u EU, odlučiti za ovo drugo, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a prenosi "Blic".

Zaharova kaže da je Brnabićeva dala Čepurinu stenogram njenog intervjua za agenciju "Blumberg" i prenijela mu da su riječi koje joj američki mediji pripisuju o navodnom izboru u korist EU pogrešno interpretirane.

"Ambasador Rusije u Beogradu specijalno se sastao sa Brnabić s ciljem da razjasni šta je tačno rečeno u tom intervjuu. Premijerka Srbije mu je predala potpuni stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje", rekla je Zaharova, a prenosi "Sputnjik".

Mediji su pre dva dana prenijeli djelove intervjua Brnabićeve agenciji "Blumberg" u kojim su navedene njene reči da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u EU, odlučiti za ovo drugo.

Preporučujemo za Vas