Kraj opsade na Rabu: Ubica se raznio bombom

Pregovarački tim specijalne policije pokušavao je da ga uvjeri da se preda bez otpora
69 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj, ubistvo, pucnjava
Pištolj, ubistvo, pucnjava
Ažurirano: 02.07.2017. 18:36h

Kriza koja je trajala satima na Rabu završena je nakon što se muškarac koji je ubio psihijatra raznio bombom, piše b92.

Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab trajali su satima.

On nije izlazio izlazi iz kuće u koju se zatvorio i pretio je da će se raznijeti bombom, prenosi "Index.hr".

Kako "Index.hr" saznaje, ubica je 48-godišnji ratni veteran i navodno bivši advokat, a ubijeni je psihijatar Siniša Rakić koji je radio na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila je kroz prozor dok je pokušavala da pobjegne i sa teškim povredama je prevezena u bolnicu.

Iz policije navode da je ona pronađena i da je na bezbjednom, a mediji su naveli da je ona "polomljena ležala ispred kuće" jer Hitna pomoć nije mogla do nje pošto je napadač "pucao po svima".

Do incidenta je došlo u mjestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač je prijetio da će se raznijeti bombom. "Jutarnji" piše da je napadač koristio "kalašnjikov", a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama bio sam u kući, tj. da nije imao taoce.

Pregovarački tim specijalne policije pokušavao je da ga uvjeri da se preda bez otpora. Kako se navodi, napadač je odbijao i sugestije prijatelja da se preda, jedino je dozvolio da se ukloni tijelo ubijenog muškarca.

Oglasila se i hrvatska policija:

"Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom".

Kada je stigao do kuće, na ulici je Rakiću ispalio jedan metak u nogu, a potom i cijeli rafal.

Postoji sumnja da je napadač donedavno bio u liječenju u bolnici u kojoj je radio Rakić, ali ta informacija i dalje nije potvrđena.

Ubijeni ljekar ga je navodno prijavio, pa Smojver nikako nije mogao da nađe posao.

Mještani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

"Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dvije kuće dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovjek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore", objavila je na ranije Fejsbuku jedna djevojka.

Bonus video: